Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΘΥΜΟΜΕΤΡΟ


Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά και να βρούμε μαζί όλες τις αλλαγές της διάθεσής μας από τη στιγμή που είμαστε χαρούμενοι και ήρεμοι μέχρι και τη στιγμή που θα θυμώσουμε, θα εκνευριστούμε κλπ. καθώς και αντίστροφα.

Υλικά:

·         Μπογιές

·         Λευκό χαρτί Α4

·         Στυλό ή μολύβι

·         Χάρακα

·         Μανταλάκι

·         Τον μπαμπά ή την μαμά (ή και τους δύο μαζί)

Τρόπος κατασκευής:

Με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς σχεδιάζουμε στο λευκό χαρτί ένα κάθετο ορθογώνιο (περίπου 20εκ. ύψος και 10 εκ. πλάτος) και μετά το χωρίζουμε με μια κάθετη γραμμή στη μέση.
Έπειτα, με το χάρακα σχεδιάζουμε 8 οριζόντιες γραμμούλες, χωρίζοντας έτσι το κάθετο ορθογώνιο σε 19 κουτάκια (ύψους 2 εκ. περίπου).
Προς το παρόν ασχολούμαστε με τα κουτάκια που δημιουργήθηκαν στην αριστερή πλευρά του ορθογωνίου. Γεμίζουμε λοιπόν κάθε κουτάκι με ένα χρώμα, βάζοντας τα πιο ανοιχτά χρώματα κάτω και τα πιο σκούρα επάνω. Ή απλά βάφουμε κάθε κουτάκι με ό,τι χρώματα μας αρέσει.
           

                                         



Στα κουτάκια που δημιουργήθηκαν στη δεξιά πλευρά, γράφουμε από ένα συναίσθημα σε κάθε κουτάκι, ξεκινώντας από κάτω γράφοντας αυτά που δείχνουν ηρεμία κλπ. και ανεβαίνοντας γράφουμε αυτά που δείχνουν θυμό. Ενδεικτικά υπάρχουν κάποια στη φωτογραφία.

                                           


Για να κάνουμε το θυμόμετρο μας ακόμη πιο όμορφο, μπορούμε να σχεδιάσουμε μικρές φατσούλες δίπλα σε κάθε κουτάκι, φροντίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου να είναι ταιριαστά με το κάθε συναίσθημα.
Τέλος κόβουμε γύρω γύρω το θυμόμετρο μας και κάθε φορά που νιώθουμε κάτι, βάζουμε το μανταλάκι στο αντίστοιχο κουτάκι.
Αφού τελειώσουμε, κόβουμε γύρω γύρω την κατασκευή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου