Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ


 

 ΠΗΓΗ: https://www.google.com/search?q=%CE%98%CE%A5%CE%9C%CE%A9%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F+%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9D%CE%99&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk02h6BXWHBRZqgra7h3EBWR2RGZxpA:1590385774320&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjw_ojZqM7pAhUB2uAKHYe6CFEQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=938#imgrc=WFLkfm062dMJxM

ΠΕΙΡΑΜΑ

Ένας τρόπος για να τους εξηγήσουμε τον θυμό και τον αντίκτυπο που έχει το ξέσπασμά μας στους άλλους είναι «Τα θυμωμένα μπαλόνια».
Παίρνουμε ένα μπαλόνι,  το φουσκώνουμε και το δένουμε
(μπορούμε να το δώσουμε στο παιδί και να ζωγραφίσει πάνω του μια θυμωμένη φάτσα, όπως εκείνο θέλει).
Έπειτα, εξηγούμε στο παιδί ότι αυτό το μπαλόνι  είμαστε εμείς και ο αέρας είναι ο θυμός που βρίσκεται μέσα μας. Τι θα γίνει αν πάρουμε μια καρφίτσα και σκάσουμε το μπαλόνι; Το δοκιμάζουμε μαζί με τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο τους δείχνουμε ότι όταν μαζεύομε μέσα μας το θυμό κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε με αποτέλεσμα να τρομάξουμε τους γύρω μας. Ρωτήστε τα παιδιά πως ένιωσαν όταν άκουσαν το μπαλόνι να σκάει και εξηγήστε τους ότι έτσι νιώθουν και οι γύρω μας όταν γινόμαστε επιθετικοί γιατί είμαστε θυμωμένοι.

Μετά πάρτε ένα άλλο μπαλόνι, φουσκώστε το χωρίς να το δέσετε, απλά κρατήστε το στόμιό του και αφήστε τον αέρα να βγει αργά. Πάλι το σώμα μας είναι το μπαλόνι και ο αέρας ο θυμός μόνο που αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε έναν άλλον τρόπο για να τον εκφράσουμε. Ρωτήστε τα παιδιά πως ένιωσαν με αυτή την αντίδραση του μπαλονιού. Συζητήστε μαζί τους ποιον τρόπο θεωρούν λιγότερο επιβλαβή για τους γύρω μας αλλά και για τον εαυτό μας.
Φουσκώστε και άλλα μπαλόνια και γράψτε πάνω τους τι σας θυμώνει, βοηθήστε τα παιδιά να τα φουσκώσουν ανάλογα με τι τα θυμώνει περισσότερο και τι λιγότερο.

 

Πηγή: https://eidikospaidagogos.gr/ta-thimomena-mpalonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου