Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Κατασκευή: Φράουλα



    Ένα από τα φρούτα της άνοιξης είναι η φράουλα και επειδή θέλαμε να ενισχύσουμε τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών, σας προτείνουμε την παρακάτω κατασκευή.

 

Υλικά


·       Ένα φύλλο Α4

·       Ένα μολύβι

·       Πλαστελίνη κόκκινου και πρασίνου χρώματος

·       Πλαστικό μαχαιράκι και έναν πλάστη (εργαλεία για να δουλέψουμε την πλαστελίνη)

 

Εναλλακτικά, αντί για μολύβι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Αν δεν έχετε πλαστελίνη μπορείτε να φτιάξετε ζυμάρι με αλεύρι, νερό και να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

 

Εκτέλεση

1. Παίρνουμε μπροστά μας το φύλλο Α4 και την κόκκινη πλαστελίνη.
Το παιδί κάνει μπάλα την πλαστελίνη και με τη βοήθεια του πλάστη τη λειαίνει και με την υποστήριξη του ενήλικα ή μιας εικόνας φτιάχνει το σχήμα της φράουλας.


2. Το παιδί παίρνει την πράσινη πλαστελίνη, την κάνει μπάλα και την λειαίνει με τον πλάστη. Έπειτα προσπαθεί να της δώσει τη μορφή ενός φύλλου. Αν το παιδί δυσκολεύεται μπορεί ο ενήλικας να του δείξει ένα πραγματικό φύλλο ώστε το παιδί να αντιγράψει τη μορφή του. Έπειτα κολλάει το φύλλο πάνω στην φράουλα.



3. Στη συνέχεια δίνουμε στο παιδί το μολύβι ώστε να δημιουργήσει μικρές λακουβίτσες που θα είναι οι σπόροι της φράουλας. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να το κάνει και με οδοντογλυφίδα. Και έτοιμη η φράουλα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου