Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



Δημιουργούμε ένα πιάτο για τα κοσμήματα από το χεράκι του μικρού σας! Αυτά τα γλυκά μικρά μπολ εγγυημένα θα λιώσουν την καρδιά της μαμάς ή της γιαγιάς.


Υλικα
·        Ξηρός πηλός
·        Δακτυλομπογιές
·        Πινέλο
·        Πλάστης
·        Λαδόκολλα
·        Μολύβι
·        Μικρό μπολ με νερό
·        Μικρό γυάλινο μπολ ή μπαλάκι
·        Κοπίδι


Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια μπάλα από πηλό και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Δουλεύουμε με τον πλάστη τόσο ώστε να χωρέσει το μέγεθος του χεριού του παιδιού.


Σημείωση: όσο πιο παχύς είναι ο πηλός σας, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να στεγνώσει, αλλά και τόσο πιο ανθεκτικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τοποθετούμε το χέρι του παιδιού στον πηλό και ελαφρά μαρκάρουμε γύρω από κάθε δάχτυλο με ένα μολύβι. Αφαιρούμε το χέρι του παιδιού και κόβουμε το αποτύπωμα με ένα κοπίδι. Λειαίνουμε τυχόν ατέλειες στον πηλό χρησιμοποιώντας νεράκι. 



Παίρνουμε μια μικρή μπάλα από πηλό και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Κόβουμε μια μικρή καρδιά χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς. Τρίβουμε το πίσω μέρος της καρδιάς με λίγο νερό και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο κέντρο του αποτυπώματος.


 Τοποθετούμε ένα μικρό μπολ ανάποδα και απαλά βάζουμε το χέρι πάνω από το κάτω μέρος του μπολ. Το επόμενο βήμα είναι να αφήσετε το αποτύπωμα να στεγνώσει εντελώς. Ο χρόνος στεγνώματος θα ποικίλει ανάλογα με το πάχος του πηλού και το κλίμα. Συνήθως χρειάζονται 24-48 ώρες.

Μόλις στεγνώσει εντελώς το πιάτο, το αφαιρούμε απαλά από το μπολ και το βάφει το παιδί σε χρώματα της αρεσκείας του!


Και χρόνια σας πολλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου