Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΞΩΤΙΚΑ: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 

Το παιχνίδι συμβάλει σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Τα ξωτικά των Χριστουγέννων ως βοηθοί του Άγιου Βασίλη θα «βοηθήσουν» και τους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε επαφή με έννοιες προγραφής και προμαθηματικών.

 

·         Ενώστε τις τελείες και βοηθήστε τα ξωτικά να φτάσουν τις κάλτσες με τα δώρα.

Στο παρακάτω φύλλο εργασίας, τα παιδιά ενώνοντας τις τελείες και σχηματίζοντας τις διάφορες γραμμές, εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα και έρχονται σε μία πρώτη επαφή με κινήσεις γραφής.

 


                                                     ΠΗΓΗ:https://pin.it/2fZCf5P

 

              Αντιστοίχιση! Μετρήστε τα ξωτικά και βάλτε σε κύκλο τον αριθμό!

Στο παρακάτω φύλλο εργασίας υπάρχουν διάφορα ξωτικά. Επειδή τα παιδιά μας ακόμα είναι μικρά για να αναγνωρίζουν αριθμούς, μπορείτε να αντικαταστήσετε τους αριθμούς με κουκκίδες. Μετρήστε τα ξωτικά έπειτα μετρήστε τις κουκκίδες και βάλτε τες σε κύκλο. Καλή διασκέδαση!

 


ΠΗΓΗ:  https://pin.it/5TFtRVG

 

·         Κατασκευή προμαθηματικών

 


Υλικά :

Φωτοτυπία ( που θα την βρείτε παρακάτω )

Μαρκαδόροι.

Κόλλα stick.

1ρολό κουζίνας.

Ψαλίδι.

Κοπίδι για να κόψετε το ρόλο κουζίνας.

 

 


 

Εκτέλεση :

Δίνουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν το ξωτικό. Όταν τελειώσουν κόβουμε το περίγραμμα του ξωτικού και το κολλάμε πάνω στο ρόλο.

 



Κόβουμε το ρόλο σε τρία κομμάτια και στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς στο ρόλο αριθμούμε τα 3 κομμάτια. Δίνουμε στα παιδιά τα κομμάτια και εκείνα πρέπει να τα βάλουν αριθμητικά στη σωστή σειρά το ένα πάνω απ' το άλλο ώστε να σχηματιστεί το ξωτικό μας. Σε αυτό τα βοηθάει η εικόνα αλλά ταυτόχρονα έρχονται και σε επαφή με τους αριθμούς.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου