Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΞΩΤΙΚΟΥ



 

Υλικά:

1 μεγάλο χαρτόνι λευκό

1κοκκινο χαρτόνι ή φύλλο Α4, ότι τύπου θέλετε (αφρώδες, τσόχα, χαρτόνι κανσον, γλασσέ, μεταλιζέ, βαμμένο κόκκινο λευκό χαρτί)

Μαρκαδόρο πράσινο

Μολύβι

Κόλλα (είτε ρευστή είτε στικ)

Ψαλίδι

 


Εκτέλεση:

Με το λευκό χαρτόνι μετράμε το κεφάλι του παιδιού, τοποθετώντας το γύρω απ' το κεφαλάκι του και βάζουμε ένα σημάδι εκεί που ενώνονται οι δυο πλευρές. 


 

Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι μια λωρίδα, ένα δάχτυλο πιο μεγάλη απ' τη μέτρηση που είχαμε κάνει στο κεφάλι του παιδιού και δίνουμε στα παιδιά να την κόψουν (εάν είναι πολύ μικρά την κόβουμε εμείς).

Έπειτα με βάση το μέγεθος της λωρίδας μας σχεδιάζουμε το τριγωνικό σκουφάκι όπως στη φωτογραφία και το κόβουμε, καθώς και την κόκκινη λωρίδα που θα κοπεί σε τριγωνικό μοτίβο (στο ίδιο μέγεθος με τη βάση του σκούφου που σχεδιάσαμε), όπως στη φωτογραφία.

Σχεδιάζουμε πάνω στο σκουφάκι οριζόντιες λωρίδες και με τον πράσινο μαρκαδόρο σημαδεύουμε τις λωρίδες που θα βάψει το παιδί (αφήνοντας ενδιάμεσα μια λευκή λωρίδα).

Ζωγραφίζουμε το σκουφάκι. 


 

Κολλάμε πάνω στη λευκή λωρίδα το σκουφάκι που ζωγραφίσαμε και από πάνω χαμηλά στο τελείωμα του σκούφου το κόκκινο τριγωνικό μοτίβο με τις μυτούλες προς τα πάνω. 


 

Τυλίγουμε τη λωρίδα ως το σημάδι που βάλαμε για το μέγεθος του κεφαλιού, κολλάμε και έτοιμο το ξωτικοσκουφάκι μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου