ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΜΕΙΓΜΑ Α
300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να είναι μαλακό)
250γρ. ζάχαρη άχνη
2 γρ. μαστίχα
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1-2 πορτοκάλια ξύσμα
2 βανίλιες
ΜΕΙΓΜΑ Β
4 αυγά
75ml γάλα
ΜΕΙΓΜΑ Γ
400γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
·
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5’.
· Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά από το ΜΕΙΓΜΑ Α εκτός από το πορτοκάλι για να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
· Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.
· Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Β
· Προσθέτουμε και το ΜΕΙΓΜΑ Γ, ανακατεύουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά
· Βουτυρώνουμε – αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 – 50 λεπτά.
Πριν το ψήσουμε βάζουμε το φλουρί!!!
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου