Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΜΕΙΓΜΑ Α

300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να είναι μαλακό)

250γρ. ζάχαρη άχνη

2 γρ. μαστίχα

1 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ αλεύρι

1-2 πορτοκάλια ξύσμα

2 βανίλιες

ΜΕΙΓΜΑ Β

4 αυγά

75ml γάλα

ΜΕΙΓΜΑ Γ

400γρ αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·       

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5’.

·        Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά από το ΜΕΙΓΜΑ Α εκτός από το πορτοκάλι για να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

 


·        Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.

·        Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Β


 

·        Προσθέτουμε και το ΜΕΙΓΜΑ Γ, ανακατεύουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά

·        Βουτυρώνουμε – αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για 45 – 50 λεπτά.


 

Πριν το ψήσουμε βάζουμε το φλουρί!!!

Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου