Υλικά:
Ζυμαράκι (1 δόση νερό, 1 δόση αλάτι, 3 δόσεις αλεύρι)
Μπολ αναμείξεως
Χριστουγεννιάτικα κουπάτ
Χρώματα + πινέλο
Ξυλάκι από καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα
Σπάγκο ή κορδελίτσα ή κλωστή
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε με το να φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας, βάζοντας και αναμειγνύοντας τα υλικά μας στο μπολ αναμείξεως. (μπορεί η ζύμη να σας βγει σφιχτή- μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό παραπάνω για να το ρυθμίσετε)
2. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας την απλώνουμε και ξεκινάμε να κάνουμε τα σχέδιά μας με τα κουπάτ. Με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας ή το ξυλάκι από καλαμάκι ανοίγουμε τρυπούλα στην κορυφή του σχεδίου μας και είτε ψήνουμε το ζυμάρι είτε το αφήνουμε να στεγνώσει
3. Συνεχίζουμε με τον χρωματισμό των στολιδιών μας
4. Μόλις στεγνώσει η μπογιά μας, περνάμε από την τρυπούλα τον σπάγκο ή κλωστή ή κορδελίτσα μας και το στολίδι μας είναι έτοιμο!
Καλή διασκέδαση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου