Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

«Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ»

 ▪️Η Τέχνη της Ζωγραφική είναι μια πολύ αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών που ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία.Τα οφέλη της είναι πολλά και σημαντικά καθώς επιδρά πολύ θετικά στη ζωή τους,βοηθάει στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών,βελτιώνεται η μνήμη και η έκφραση της σκέψης τους. Από πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να πιάνουν μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και να τραβούν γραμμές ή να κάνουν κύκλους. Έπειτα μαθαίνουν να χρωματίζουν εικόνες και στη συνέχεια να σχεδιάζουν μόνα τους,αναπτύσσοντας την λεπτή τους κινητικότητά τους.Όταν βλέπουμε έναν πίνακα ζωγραφικής μπορεί να μας ταξιδέψει κάπου αλλού,κάπου μακριά μαγευτικά. Εκτός αυτού,όμως,μ' έναν τρόπο ξεχωριστό,καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα μας.Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε βλέποντας ανοιξιάτικους πίνακες ζωγραφικής και κατασκευάζοντας τα δικά μας έργα τέχνης.Καλή επιτυχία.


▪️«Η ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ»VINCENT VAN GOGH:

ΠΗΓΗ:https://pin.it/37TjjUS

▪️ «ΨΑΡΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ»VINCENT VAN GOGH:

ΠΗΓΗ: https://pin.it/3eEomRX

▪️ «ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ»CLAUDE MONET:

ΠΗΓΗ:https://pin.it/7jFKeul

▪️ «ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»CLAUDE MONET:

ΠΗΓΗ: https://pin.it/6tjnFep

▪️ «ΑΝΟΙΞΗ»PABLO PICASSO:

ΠΗΓΗ: https://pin.it/5RlyKFQ



▪️ «Το πνεύμα της Άνοιξης»Alphonse Maria Mucha
ΠΗΓΗ: https://pin.it/1gmQGsC

▪️ «Άνοιξη» Lawrence Alma-Tadema

ΠΗΓΗ: https://pin.it/6IuLADS

▪️ «Κοπέλα σε αγρό»Γερανιώτης Δημήτριος

ΠΗΓΗ: https://pin.it/1Hk8qOK



▪️ «Άνοιξη»Γεώργιος Προκοπίου
ΠΗΓΗ: https://pin.it/7glUvKP

▪️ «Λουλούδια»Kandinsky Vasili

ΠΗΓΗ:https://pin.it/6VZRh0y



▪️ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙ ΚΑΝΤΙΝΣΚΥ :«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ:(O Βασίλι Καντίνσκι ήταν Ρώσος ζωγράφος.Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης.Οι γραμμές,τα σχήματα,τα πολλά χρώματα επικρατούσαν στους πινακές του).Ακολουθεί ο δικός μας πίνακας με πολύχρωμους κύκλους:

ΠΗΓΗ: https://pin.it/2uXplq5


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

▪️Ένα χαρτόνι άσπρο μεγάλο ή άσπρα χαρτιά Α4 ή καμβά ζωγραφικής

▪️Μολύβι,γόμα,ψαλίδι,κόλα,συραπτικό

▪️Μαρκαδόρους ή κηρομπογιές ή ξυλομπογιές ή τέμπερες(πινέλα)

▪️Παλέτα ζωγραφικής ή πιατάκι μιας χρήσεως

νακα από φελλό ή μια κορδέλα(ότι χρώμα θέλουμε)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

Μαζεύουμε όλα τα υλικά μας.Παίρνουμε ένα χαρτί λευκό Α4 και σχεδιάζουμε με τον μολύβι μας τρεις κύκλους σε διαφορετικά μεγέθη,όπως φαίνεται στην εικόνα και στην συνέχεια τα κόβουμε προσεκτικά με το ψαλίδι μας.





Πάνω στο μεγάλο λευκό χαρτόνι ή εναλλακτικά αν κάποιος έχει καμβά ζωγραφικής,αλλιώς και σε ένα λευκό χαρτί Α4 σχεδιάζουμε ένα δεντράκι με κλαδιά(ανάλογα ποια επιφάνεια θα χρησιμοποιήσουμε κόβουμε και τα κατάλληλα μεγέθη κύκλων που είπαμε παραπάνω).Αφού σχεδιάσουμε το δέντρο μας παίρνουμε τους κύκλους και με το μολύβι μας αποτυπώνουμε το πατρόν τους στα κλαδιά τους δέντρου.




Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε με τέμπερες και πινέλα που έχουμε τοποθετήσει σε μια παλέτα ζωγραφικής ή σένα πιατάκι,τον κορμό του δέντρου και τα κλαδιά του με καφέ χρώμα και τους τους κύκλους με ότι χρώματα μας αρέσει και αφήνουμε να στεγνώσει.Εναλλακτικά ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους ή με ξυλομπογιές ή κηρομπογιές.




Εάν έχουμε πίνακα από φελλό κολλάμε πάνω το λευκό χαρτόνι με το δέντρο και ο δικός μας πίνακας ζωγραφικής της Άνοιξης είναι έτοιμος.Εναλλάξ μπορούμε να τοποθετήσουμε στις δύο πάνω άκρες του λευκού χαρτονιού μια κορδέλα με συραπτικό και να το κρεμάσουμε.Παρακάτω σας παραθέτουμε τον πίνακα ζωγραφικής του Ρώσου Ζωγράφου Καντίνσκι,από τον οποίο μπορούμε να πάρουμε ιδέες για να γίνουμε κι εμείς μικροί ζωγράφοι.Καλή επιτυχία.

▪️ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ,ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΣΙΜΠΟΛΝΤΟ:(Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο ή Αρτσιμπόλντι ήταν Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης του 15ου αιώνα και ήταν περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία φανταστικών πορτραίτων αποτελούμενων εξ ολοκλήρου από αντικείμενα όπως φρούτα,λαχανικά,λουλούδια,ψάρια,πουλιά κ.α.Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το δικό μας πορτραίτο με είδη που έχουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας:

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

▪️Χαρτόνι λευκό και μαύρο

▪️Μπανάνες,μαρούλια,λουλούδια ή ότι λαχανικά,φρούτα και λουλούδια έχουμε

▪️Κόλλα

▪️Ψαλίδι,μολύβι,γόμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

Μαζεύουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.Παίρνουμε το λευκό χαρτόνι ή ένα οποιοδήποτε μέγεθος λευκό χαρτί έχουμε και σχεδιάζουμε με το μολύβι μας ένα οβάλ σχεδίου προσώπου,όπως φαίνεται στην εικόνα και κόβουμε προσεκτικά με το ψαλίδι μας πάνω στην γραμμή. Παίρνουμε το προσωπείο που κόψαμε και το κολλάμε σένα μαύρο χαρτόνι ή σε οποιοδήποτε χρώμα χαρτόνι έχουμε.





Στην συνέχεια αρχίζουμε και δημιουργούμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τα μαλλιά,το σχήμα και τον λαιμό με τα είδη που έχουμε διαλέξει.Κολλάμε τα φύλλα πράσινης σαλάτας στον λαιμό.Τοποθετούμε τις δύο μπανάνες στα πλάγια του προσώπου για να δώσουμε σχήμα.Κολλάμε τα λουλούδια για να δημιουργήσουμε τα μαλλιά.Τα κίτρινα λουλουδάκια και τα φύλλα θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.Το δικό μας έργο τέχνης του πορτραίτου μας με φυσικά υλικά είναι έτοιμο.Μπορούμε με τα παιδιά μας να παρατηρήσουμε και το γνήσιο πορτραίτο και να τα συγκρίνουμε.Θα εκπλαγείτε που μπορούν να μας οδηγήσουν οι απορίες,αλλά και οι καλλιτεχνικές απόψεις των παιδιά μας.Καλή επιτυχία.












▪️ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: «Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»(τεχνική κολάζ-κολλητική):

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

▪️Μαρκαδόρους ή κηρομπογιές ή ξυλομπογιές

▪️Ψαλίδι

▪️Κόλλα

▪️Χαρτί εκτύπωσης

▪️Χαρτόνι μεγάλο φυσικού χρώματος ή ότι χρώμα έχουμε

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

Εκτυπώνουμε τις φύλλα ζωγραφικής πατώντας στους σύνδεσμους κάτω από τις φωτογραφίες με το σώμα της κοπέλας,τα λουλούδια και της πεταλούδες. Ενναλακτικά κοιτώντας τις εικόνες μπορούμε να σχεδιάσουμε τα δικά μας σχέδια.Ακόμα κι αν δεν δημιουργήσουμε το ίδιο η ευχαριστήση της προσπάθειας είναι που αξίζει.

ΠΗΓΗ: https://pin.it/4SHoMdd

ΠΗΓΗ: https://pin.it/3nuIlpR

ΠΗΓΗ: https://pin.it/4FsDPaD

Ζωγραφίζουμε με τους μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές ότι χρώμα θέλουμε το μπλουζάκι και το κεφάλι της κοπέλας και το κόβουμε προσεκτικά με το ψαλίδι μας πάνω στην μαύρη γραμμή.Το κολλάμε πάνω στο χαρτόνι φυσικού χρώματος ή ότι χρώμα έχουμε ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια διαθέτουμε για να δημιουργήσουμε το κολάζ μας.




Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την πεταλούδα και τα λουδούδια.Τα ζωγραφίζουμε με ότι χρώματα θέλουμε και τα κόβουμε με το ψαλίδι μας.




Αφού τα κόψουμε κολλάμε την πεταλούδα ψηλά στο βλέμμα της κοπέλας,ώστε να ακολουθεί την πορεία του φυσήματος της κοπέλας που διώχνει την πεταλούδα από τα χέρια της.Στην συνέχεια κολλάμε τα λουλούδια στην κοπέλα,ώστε να δημιουργήσουμε μια φουσκωτή φούστα.Αφού την ολοκληρώσουμε διακοσμούμε τον πίνακα με την κοπέλα της Άνοιξης σε όποιο σημείο του σπιτιού μας θέλουμε.Η ικανοποίηση και η χαρά που θα πάρουμε με τα παιδιά μας που δημιούργησαμε το δικό μας έργο τέχνης είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας.Καλή επιτυχία.






ΠΗΓΗ: https://pin.it/1p8wvRK





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου