Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

 

                                                                                           ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/AkzN7Fsy9QY818Mk8

 

 

Η Γλυπτική είναι μία από τις καλές τέχνες και αφορά τη δημιουργία τρισδιάστατων μορφών και εικόνων από διάφορα υλικά.Οι δημιουργίες αυτές ονομάζονται γλυπτά και οι καλλιτέχνες αυτών γλύπτες.

Η τέχνη της γλυπτικής υπάρχει ήδη από την αρχαιότητα και αυτό φαίνεται από το πλήθος των αγαλμάτων που έχουν σωθεί από διάφορες περιόδους και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.Η μαγεία της τέχνης αυτής είναι ότι οι μορφές που δημιουργούνται είναι τρισδιάστατες,είναι δηλαδή αντικείμενα που μπορούν να σταθούν όρθια και να ισορροπήσουν στον χώρο μας.

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία έρχονται σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής.Λατρεύουν να παίζουν,να πλάθουν,να πιέζουν,να πειραματίζονται σε κάθε εύπλαστο υλικό που τους δίνεται,όπως ο πηλός,η πλαστελίνη,το χώμα με το νερό,το ζυμάρι.Χωρίς να το καταλάβουν δημιουργούν σχέδια,γραμμές,μορφές σχήματα,εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματά τους,αλλά και την δημιουργική τους σκέψη.

Οι ομαδικές δημιουργίες τους βοηθούν να εξασκήσουν το λεξιλόγιό τους,να ανταλλάξουν απόψεις,να εκφράσουν την γνώμη τους,να συνεργαστούν.Με την χρήση των ποικίλων υλικών που χρησιμοποιούν με τα δάχτυλά τους,εξασκούν την λεπτή τους κινητικότητα και τον συντονισμό χεριού και ματιού,αλλά και ενεργοποιείται η φαντασία τους,η επινοητικότητά τους και η παρατηρητικότητα.Με την επαφή τους με τα υλικά που πλάθουν γνωρίζουν τις πολλαπλές όψεις των αντικειμένων,των σχημάτων και των χρωμάτων.Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα,αλλά η χαρά και η ικανοποίηση που παίρνουν κοιτώντας το δημιούργημά τους και παίρνοντας αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν.

Κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής σε πολλές χώρες.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τον θαυμαστό κόσμο της γλυπτικής και ας γίνουμε κι εμείς μικροί γλύπτες,κατασκευάζοντας τα δικά μας έργα τέχνης,χωρίς να ξεχνάμε πώς σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα,αλλά η προσπάθεια! 

                                                                                                                          ΠΗΓΗ:https://pin.it/4TRLY2L

 

 

ΓΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ:

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός γλυπτού είναι ο πηλός,η πέτρα,το μάρμαρο,τα μέταλλα,το ξύλο,ο χαλκός,το ατσάλι,ο μπρούντζος αλλά και ο πάγος,η ψηφιακή τεχνολογία,το χαρτί,η άμμος,το γυαλί στην σύγχρονη γλυπτική.

Το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία ενός γλυπτού είναι να αποφασίσει ο γλύπτης πιο θα είναι το αντικείμενο-γλυπτό που θα δημιουργήσει.

Στο δεύτερο στάδιο επιλέγονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και στο τρίτο στάδιο αποφασίζεται με ποια τεχνική θα επεξεργαστούν τα υλικά αυτά,όπως το πλάσιμο,το σκάλισμα,η συγκόλληση των υλικών μεταξύ τους κ.α..

Αφού ολοκληρωθεί το γλυπτό μπορεί να διακοσμηθεί με τη χρήση της ζωγραφικής,με διάφορα χρώματα,σχέδια και κατάλληλα διακοσμητικά υλικά.

Η τέχνη της γλυπτικής εξελίχθηκε από αρχαία, σε κλασσική και στην σύγχρονη μορφή της σήμερα.Ας απολαύσουμε λοιπόν ενδεικτικά μερικά γλυπτά από γνωστούς γλύπτες ανά τον κόσμο και ας πάρουμε αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά μας,για το τι μας αρέσει και τι όχι,ας μιλήσουμε για τα χρώματα,τα σχέδια,αλλά και τα συναισθήματα που μπορεί να μας προκαλέσουν τα γλυπτά που θα δούμε και να είμαστε σίγουροι πως οι απορίες,αλλά και οι καλλιτεχνικές απόψεις των παιδιών μας θα μας εκπλήξουν!


 

                 «Ο ΕΡΜΗΣ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΟ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ:

ΠΗΓΗ: https://pin.it/580nWJF

 

▪️          «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟ,ΧΡΥΣΟ,ΜΑΡΜΑΡΟ,     ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΠΤΗ ΦΕΙΔΙΑ:

 

                                                                                                    ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/pGCATcXkmbveYkceA

 

 

▪️            «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΟ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΠΤΗ ΕΥΦΡΑΝΟΡΑ:

                                               ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/pcVjnSdjtSUKFgP66


▪️        «ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΛΥΠΤΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:

                                                                                           ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/dqscSLqrEJ7eLTK97

▪️           «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΟ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΜΠΑΡΤΟΛΝΤΙ:

ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/NpHcgmPSqvxryzzR9
 

▪️ «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΟ ΑΠΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΑΤΙΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΠΟΛ ΛΑΝΤΟΒΣΚΙ:

ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/1KdxF5VcEh4XUmqu6

 

 

▪️ «ΣΑΡΑΜΠΑΝΤΑ» ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΦΙΛΙΠ ΤΖΑΚΣΟΝ:

 

▪️ «ΕΙΔΩΛΙΑ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΧΑΛΚΟ ΧΡΥΣΟ

 

 
 
 
 
 

▪️ «ΓΛΥΠΤΑ ΑΓΓΕΙΑ»: 


ΠΗΓΕΣ:https://pin.it/6pEB3D2        https://pin.it/5Q9WtJN      https://pin.it/7fIoSOG

 

 

▪️ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΓΛΥΠΤΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΠΤΗ CHAD KNIGHT :


ΠΗΓΗ:https://pin.it/2ZNLsHb

 

▪️ «ΦΙΓΟΥΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ KAREN CUOLITO:

ΠΗΓΗ:https://pin.it/6VJ7IAJ

 

▪️ « Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΧΕΛΩΝΑ» ΦΤΙΑΓΜΕΜΗ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΠΤΗ MARTIN TAYLOR:   

 

 
          https://pin.it/53TF0Hj

▪️ «ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ»:


ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/TuKyBGSsq6MtdEnV7





ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/Rx1oxEVSRD6E7kY89





ΠΗΓΗ:https://images.app.goo.gl/CbhoEiMP6oKsJHkPA











▪️ «ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ»:
 
 

 

 

       ΓΛΥΠΤΙΚΗ - ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΕΙΔΩΛΙΑ

Ειδώλιο σημαίνει ομοίωμα ανθρώπου,ζώου,φυτού ή αντικειμένου σε μικρό μέγεθος που είναι φτιαγμένο από διάφορα υλικά.Τα ειδώλια αποτελούν τα πρώτα δείγματα τέχνης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και βρέθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων.Μεγάλη συλλογή υπάρχει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που βρίσκεται :

     Κεντρικό Kτίριο (Μόνιμες συλλογές):

      Νεοφύτου Δούκα 4

    Μέγαρο Σταθάτου (Περιοδικές εκθέσεις):
         Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1

 

▪️Μπορούμε να εξερευνήσουμε την συλλογή του μουσείου πατώντας στο πιο κάτω σύνδεσμο:

            https://www.youtube.com/watch?v=-actmKiW7kc

 

▪️Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρακολουθήσουμε πως κατασκευάζεται ένα ειδώλιο :

       https://www.youtube.com/watch?v=8nGwQfhFaks

 

 

 

      ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΔΩΛΙΟ:

 

 ΥΛΙΚΑ:

▪️ΠΗΛΟΣ Ή ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

▪️ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΗΛΟΥ Ή ΕΝΑ ΓΛΩΣΣΟΠΙΕΣΤΡΟ

▪️ΨΑΛΙΔΙ

▪️ΠΑΤΡΟΝ ΕΙΔΩΛΙΩΝ

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Μαζεύουμε όλα τα υλικά μας.Εκτυπώνουμε τα φύλλα με τα ειδώλια πατώντας πάνω στους συνδέσμους.Πέρνουμε το ψαλίδι και κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω και πάνω στην μαύρη γραμμή.

 




ΠΗΓΗ:https://logouergon.gr/selida-zografikis-kykladiko-eidolio
 
 









































 

 



 

Στην συνέχεια πέρνουμε το πηλό ή την πλαστελίνη και αρχίζουμε με τα δάχτυλα μας να το ανοίγουμε για να φτιάξουμε μια επιφάνεια.Τοποθετούμε το πατρόν πάνω στον πηλό,πιέζοντάς το ελαφριά,για να φτιάξουμε το περίγραμμα και πέρνωντας το εργαλείο πηλού η ένα ξύλινο γλωσσοπίεστρο αφαιρούμε τον πηλό που περισσεύει.Σχηματίζουμε τα χαρακτηριστικά - γραμμές του ειδώλιου.Αφήνουμε για μία μέρα περίπου να γίνει σκληρό και το δικό μας ειδώλιο είναι έτοιμο για διακόσμηση.Ενναλακτικά αν δεν μπορούμε να εκτυπώσουμε πλάθουμε με τα παιδιά μας τα δικά μας ειδώλια.Θα εκπλαγούμε με τις δυνατότητες της φαντασίας μας και της δημιουργικότητάς μας.Καλή επιτυχία. 

 


 

 

 



▪️ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΥΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ Ή ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ Ή ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ:

 

 
 ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ:


 
 
 
 
 






https://pin.it/25cRBa5            


  
   





 
      
   
 
  

 
 
 
 

 
 
 

                              ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ:


ΥΛΙΚΑ:

▪️Αλουμινόχαρτο
▪️Ψαλίδι
▪️Πλαστελίνη

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ


Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τσαλακώνουμε για να φτιάξουμε μία μικρή μπάλα.Στη συνέχεια κόβουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα διπλώνουμε σαν δύο μακρυά μακαρόνια.Με το ψαλίδι τα κόβουμε στην μέση ώστε να μας μείνουν τέσσερα πιο μικρά μακαρονάκια. Ενώνουμε τα κομμάτια σαν να είναι παζλ για να δημιουργήσουμε ένα ανθρωπάκι,δηλαδή παίρνουμε το ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το κολλάμε σττην μπάλα για να φτιάξουμε το σώμα.Στην συνέχεια το δεύτερο κομμάτι το τυλίγουμε γύρω από το σώμα για τα φτιάξουμε δύο χεράκια 


 
 
και στο τέλος τυλίγουμε  τα δύο τελευταία κομματάκια γύρω από το σώμα για να φτιάξουμε τα ποδαράκια.Το ανθρωπάκι γλυπτό μας είναι έτοιμο.Τέλος το πιέζουμε πάνω σένα κομματάκι πλαστελίνης για να δημιουργήσουμε μια τρισδιάστατη μορφή.












 

 
















Ενναλακτικά σας προτείνουμε και τις ακόλουθες δημιουργίες από αλουμινόχαρτο.Με την φαντασία μας όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα





δικά μας γλυπτά σε ότι σχέδιο και μέγεθος μας αρέσει.Καλή επιτυχία!

 
 

ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ:

ΥΛΙΚΑ:

▪️Πηλό

▪️Ένα ξυλάκι

▪️Νερομπογιές

▪️Πινέλα

▪️Ένα μπολ στρογγυλό

▪️Αντικολλητικό χαρτί

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :

1. Πέρνουμε  τον πηλό τον ανοίγουμε ώστε να γίνει μια πλατιά επιφάνεια. Βάζουμε επάνω στον ανοιγμένο πηλό την παλάμη του χεριού μας και με το ξυλάκι που έχουμε σχεδιάζουμε το αποτύπωμα του χεριού μας,πιέζοντάς το  ελαφριά γύρω στα δάχτυλα για να σχεδιαστεί.

2. Στην συνέχεια με το ξυλάκι αφαιρούμε τον υπόλοιπο πηλό που περισσεύει γύρω από την παλάμη που σχεδίασαμε.

3. Σε ένα μπολάκι στρογγυλό,αφού έχουμε τοποθετήσει από κάτω αντικολλητικό χαρτί,για να μην κολλήσει ο πηλός,τοποθετούμε την παλάμη από πηλό μέσα στο δοχείο πιέζοντάς της ελαφριά προς τα μέσα προσπαθώντας να πάρει την φόρμα του μπολ.

4. Εαν θέλουμε σχεδιάζουμε με το ξυλάκι μας μια καρδούλα στην παλάμη από πηλό που φτιάξαμε ή ότι σχέδιο μας αρέσει.









           http://krokotak.com/2013/03/three-little-clay-presents/ http://krokotak.com/2013/03/three-little-clay-presents/



5. Περιμένουμε να στεγνώσει μία μέρα περίπου και βάφουμε με τις μπογιές μας την παλάμη μας από πηλό στα χρώματα που θέλουμε όπως φαίνεται στην εικόνα.Καλή προσπάθεια και καλή επιτυχία!  
 
 

ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ:

ΥΛΙΚΑ:

ΡΟΛΑ ΧΑΡΤΙΝΑ

ΨΑΛΙΔΙ

ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣ(ΠΙΝΕΛΟ),ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ Ή ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ Ή ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ

ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ(ή οποιοδήποτε σκληρό χαρτόνι)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας.Παίρνουμε τα χάρτινα ρολάκια κουζίνας και τα κόβουμε προσεκτικά με το ψαλίδι μας σε διάφορα μεγέθη,άλλο ποιο ψηλό και άλλο πιο χαμηλό.Στην συνέχεια κάνουμε εγκοπές στα πλάγια την μία απέναντι στην άλλη όπως φαίνεται στην εικόνα.Με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές ή νερομπογιές βάφουμε τα ρολάκια μας σε διάφορα 
χρώματα.Έπειτα αρχίζουμε σιγά σιγά και χτίζουμε το γλυπτό μας τοποθετώντας την μία εγκοπή μέσα στην άλλη,δίνοντας το ύψος που θέλουμε.Το γλυπτό μας από χαρτί είναι έτοιμο.
 
 

 
 
 






https://picklebums.com/cardboard-tube-construction/

https://picklebums.com/cardboard-tube-construction/

 

 


Εναλλακτικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,αν δεν έχουμε πολλά ρολά,μπορούμε να πάρουμε μία χαρτόκουτα και να κόψουμε κομμάτια σε μικρά και πιο μεγάλα μεγέθη ή να τα κόψουμε σε διάφορα σχήματα όπως κύκλος, τετράγωνο,αστέρι κ.α..Στην συνέχεια με το ψαλίδι μας κόβουμε και σε αυτά μικρές εγκοπές την μία αντικριστά στην άλλη.Τα ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές ή νερομπογιές και αρχίζουμε να χτίζουμε το γλυπτό μας τοποθετώντας την μία εγκοπή μέσα στην άλλη,όπως φαίνεται και στην εικόνα,ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάναμε και στα ρολάκια μας.Και αυτό το χάρτινο γλυπτό μας είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!

 



https://pin.it/3DNrIeA
 
 
 

 
 
 
 

ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ:

 

▪️ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ:

https://youtu.be/anQKayb17MA
 




 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου