Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΖΛ


 

Τα παιχνίδια παζλ μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, βοηθάνε στην κατανόηση προσανατολισμού του χώρου, στη συγκέντρωση προσοχής, στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και στην επιδεξιότητα. Δίνοντας στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού και διασκέδασης και εμπλέκοντας τα στην δημιουργία του παιχνιδιού, τα βοηθάμε να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους καθώς δημιουργούν μόνα τους το αντικείμενο απασχόλησης τους. Εκτός βέβαια απ’ τα παραπάνω οφέλη προσφέρει πολύ χαρά, διασκέδαση και ικανοποίηση.

Πάμε λοιπόν να ζωγραφίσουμε, να κόψουμε, να παίξουμε με τα δικά μας παζλ και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας!

 

Υλικά:

Εκτυπωμένες τις πασχαλινές εικόνες

2 κομμάτια χάρτινης κούτας κομμένα σε μέγεθος Α4 ή κανσόν χαρτόνια Α4

Μπογιές (μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές)

Ψαλίδι και κοπίδι

Κόλλα στικ

Μολύβι

Χάρακας

 

https://gr.pinterest.com/pin/458382068329975989/feedback/?invite_code=10daa5a3ff134339afe801ad73e12266&sender_id=458382205731820237

    https://gr.pinterest.com/pin/511721576415314557/

 Εκτυπώνουμε τις πασχαλινές φωτοτυπίες και τις δίνουμε στα παιδιά να τις ζωγραφίσουν.

 



 


 

  Κόβουμε δύο κομμάτια από χάρτινη κούτα στο μέγεθος της φωτοτυπίας και δίνουμε στα παιδιά την κόλλα στικ να κολλήσουν τις φωτοτυπίες πάνω στα κομμάτια αυτά.

 




  Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και έπειτα χωρίζουμε την κάθε εικόνα σε 6 τετράγωνα, σχεδιάζοντας τα με χάρακα και μολύβι. Θα μπορούσαμε επίσης, να σχεδιάσουμε τα 6 κομμάτια με κυκλικές προεκτάσεις ώστε να συνδέονται μεταξύ τους, κουμπώνοντας το ένα με το άλλο, όπως στη φωτογραφία. Κόβουμε τα κομμάτια με ένα κοπίδι και το Παζλ μας είναι έτοιμο.

 

 



  Που κρύφτηκε το κουνελάκι; Πόσα αυγά έπεσαν έξω απ’ το καλάθι; Που είναι το κοτοπουλάκι; Είστε έτοιμοι να μάθετε; Πάμε να ενώσουμε τα κομμάτια…


    *  Για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα μπορούσαμε να μπερδέψουμε τα κομμάτια και των δύο παζλ, ενισχύοντας έτσι την παρατηρητικότητας των παιδιών και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου