Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑ

 

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:  https://www.google.com/search?q=%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A7%CE%91+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%91&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk02AaG0J5UMZHZF-bC2rD_HrmHlaWQ:1619087011255&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj_06mR0ZHwAhU9gf0HHZmiCSAQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=938#imgrc=ZXMkYwNyJ6VkxM

Αγαπητοί γονείς,

Πλησιάζει το Πάσχα, μία ιδιαίτερα αγαπημένη γιορτή των μικρών παιδιών, καθώς για εκείνα είναι άμεσα συνδεδεμένη με δώρα από τον νονό και την νονά, με σοκολατένια αυγά και λαγούς, με λαμπάδες της αρεσκείας τους, με το βάψιμο και το τσούγκρισμα των αυγών και πολλά ακόμα ευχάριστα γεγονότα που ξετρελαίνουν  τους μικρούς μας φίλους.

Αυτή την περίοδο πολλοί από εσάς ίσως να σκέφτεστε την προσέγγισή σας αναφορικά με τη γιορτή του Πάσχα και πως αυτή μπορεί να γίνει κατανοητή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι γεγονός πως στα παιδιά αυτής της ηλικίας, δεν μπορεί να μεταδοθεί σε βάθος η γνώση και η πολυπλοκότητα των εννοιών που αφορούν τα θρησκευτικά θέματα, αλλά το βίωμα. Άλλωστε θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες στα μετέπειτα σχολικά τους  χρόνια, όταν θα έχουν την ικανότητα να τις  επεξεργαστούν.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς φέρει τις δικές του αξίες, τα δικά του βιώματα και την εσωτερική πίστη του και προσεγγίζει τα θρησκευτικά θέματα σύμφωνα με αυτά. Ο προσωπικός παράγοντας δηλαδή παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν και πως θα αποφασίσει κανείς να μιλήσει στο παιδί για αυτά τα θέματα.

Εμείς θα σταθούμε και θα προσεγγίσουμε το Πάσχα μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια εμπνευσμένα από τα έθιμα της Χριστιανικής αυτής γιορτής. Παρακάτω θα σας προτείνουμε διάφορα Πασχαλινά παιχνίδια, καθώς είναι ένας εύκολος, διασκεδαστικός και βιωματικός τρόπος, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα έθιμά μας, να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν ευχάριστες αναμνήσεις, οι οποίες θα τα συντροφεύουν στην μετέπειτα πορεία τους.

Καλή διασκέδαση και Καλό Πάσχα σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου