Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!


Μετρώντας αντίστροφα για το Πάσχα και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα πιο γιορτινό κλίμα στο σπίτι, είναι ευκαιρία  να αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό με τα πιο διασκεδαστικά και επίκαιρα παιχνίδια!

*Παιχνίδια 3 ατόμων και πάνω

1.       Καυτό Αυγό

Μια παραλλαγή του παιχνιδιού καυτή πατάτα. Χρειαζόμαστε μουσική και ένα πλαστικό αυγό. Καθόμαστε στον κύκλο και ένα παιδί κρατάει ένα αυγό. Μόλις ξεκινήσει η μουσική δίνουμε πολύ γρήγορα ο ένας στον άλλο το αυγό. Όταν η μουσική σταματήσει αυτός που κρατάει το αυγό «καίγεται» και το παιχνίδι ξεκινά ξανά μόλις αρχίζει η μουσική.  Όταν κάποιος καεί 3 φορέςοι υπόλοιποι  του δίνουν ένα πασχαλινό όνομα και το παιχνίδι τελειώνει (π.χ. πασχαλιά, αυγό, κερί κτλ.).

 

2.        Αρνάκι, νάκι, νάκι»

Αυτό το παιχνίδι είναι μια παραλλαγή του κυνηγητού αλλά παίζεται αποκλειστικά το Πάσχα, αρκεί να γνωρίζετε εσείς και τα παιδιά σας τα ήθη και τα έθιμά του. Αν πάλι δεν τα γνωρίζετε, αυτό το παιχνίδι είναι ευκαιρία να τα μάθουν τα παιδιά σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Ένα παιδί ορίζεται ως το αρνί και μπαίνει στη μέση του κύκλου. Τα υπόλοιπα  παιδιά γυρίζουν γύρω του και λένε:

 

«Το αρνάκι νάκι, νάκι

Ήρθε μες στη γειτονιά

Γουργουρίζει το στομάχι

Ψάχνει μία λιχουδιά

Μη μας φας καλό αρνάκι

Άνοιξ΄τα μάτια σου καλά

Κι αν μας πιάσεις θα σου πούμε

Λέξεις για την Πασχαλιά.»

 

Τα παιδιά τρέχουν  και το «αρνάκι» τα κυνηγά. Μόλις τα πιάσει πρέπει γρήγορα να βρουν λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα. Αυτός  που δεν θα προλάβει να απαντήσει γρήγορα, «μεταμορφώνεται» σε αρνάκι παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου.

 

3.       Παίξτε την «Πασχαλιά»

Όλη η οικογένεια και οι φίλοι  συγκεντρώνεστε σε έναν κύκλο. Αφού αποφασίσετε το άτομο που θα κάνει τη «μάνα», δώστε του να κρατά στα χέρια του  ένα αυγό -κατά προτίμηση ψεύτικο. Τα άτομα που είναι μέσα στον κύκλο, έχουν τα χέρια τους από πίσω τους και μένουν με κλειστά μάτια.

Η «μάνα» αρχίζει να γυρίζει γύρω από τον κύκλο και να τραγουδά το ποιηματάκι:

«Πασχαλιά, Πασχαλιά

Με τα κόκκινα αυγά (2 φορές)

Κο, κο, κο και κα, κα, κα

Κο, κο, κο, και κα, κα, κα

Η κότα μας γεννά!»

Όταν σταματά το τραγούδι, αφήνει σε κάποιον το αυγό στα χέρια. Στη συνέχεια, διαλέγει ένα άτομο, το οποίο πρέπει να μαντέψει ποιος έχει το αυγό από πίσω του. Προσπαθεί μέσα από ερωτήσεις, να μαντέψει σωστά. Αν το βρει, κερδίζει, γίνεται η «μάνα» και το παιχνίδι συνεχίζεται.

 

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ

Πρόκειται για μια παραλλαγή του  γνωστού παιχνιδιού <<τσουβαλοδρομίες>> μόνο που λόγω του Πασχαλινού εορτασμού μπορούν οι παίκτες του παιχνιδιού να ντυθούν κουνελάκια. Πως θα γίνει αυτό? Απλά θα κολλήσουμε  μια φουντωτή ουρά (ή ένα πον-πον) στα τσουβάλια που θα χρησιμοποιήσουμε και οι παίκτες θα φορέσουν μία στέκα με αυτιά λαγού, που μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα παιχνιδιών.

(Αντί για τσουβάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα σεντόνι δένοντας τις άκρες μεταξύ τους)

 

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!



 

Η ιδέα και οι φωτογραφίες ανήκουν στo: https://www.all4mama.gr/5-diaskedastika-paichnidia-gia-to-pascha/?fbclid=IwAR1ua9VaskRiqj68BPACGFI3OcvLjcYgrL0PlJ2RiSXAd9q9jb1v6xDntIc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου