Τα πασχαλινά κολουράκια τα έφτιαξαν οι παιδωγωοι των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς Γλυνού Ειρήνη & Παυλάκου Κική.
Τα
υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
- 4 αυγά + 1 αυγό για το άλειμμα για το τέλος
- 250gr βούτυρο
- Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια baking powder
- 2 βανίλιες
- Μισό κουταλάκι σόδα
+
2 λεκάνες
Εκτέλεση
- Στη μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη – τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.
- Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά (τα χτυπάμε)
- Μετά το γάλα
- Το χυμό πορτοκάλι
- Και το ξύσμα πορτοκάλι
Τα
ανακατεύουμε όλα
- Στην 2η λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, την σόδα, τις βανίλιες και το baking powder
Τα
ανακατεύουμε
- Τα στερεά υλικά τα αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Τώρα
μπορούμε να πλάσουμε ότι σχήμα θέλουμε
τα κουλουράκια μας
- Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι
- Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλουράκια
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10’ – 15’ (εξαρτάται τον φούρνο)
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου