Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Τα πασχαλινά κολουράκια τα έφτιαξαν οι παιδωγωοι των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς Γλυνού Ειρήνη & Παυλάκου Κική.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
  • 4 αυγά + 1 αυγό για το άλειμμα για το τέλος
  • 250gr βούτυρο
  • Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλάκια baking powder
  • 2 βανίλιες
  • Μισό κουταλάκι σόδα
+ 2 λεκάνες
Εκτέλεση
  • Στη μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη – τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.
    • Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά (τα χτυπάμε)
    • Μετά το γάλα
    • Το χυμό πορτοκάλι
    • Και το ξύσμα πορτοκάλι
Τα ανακατεύουμε όλα
  • Στην 2η λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, την σόδα, τις βανίλιες και το baking powder
Τα ανακατεύουμε
  • Τα στερεά υλικά τα αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Τώρα μπορούμε να πλάσουμε ότι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια μας
  • Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι
  • Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλουράκια
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10’ – 15’ (εξαρτάται τον φούρνο)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου