Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ: CHEESECAKE ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ





ΣΤΟΧΟΙ:
         Να γευτούν τις φράουλες, ένα ανοιξιάτικο φρούτο
         Να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μονάδες μέτρησης υλικών, την κούπα και το κουτάλι
         Να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους μέσα από όλη τη διαδικασία


ΥΛΙΚΑ:
¾  της κούπας βούτυρο
225γρ μπισκότα τύπου digestive
Το ξύσμα και ο χυμός από 2 λεμόνια
11γρ ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα cottage cheese
1κούπα τυρί Φιλαδέλφεια
400γρ ζαχαρούχο γάλα
5 κούπες φράουλες
Μία φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση
Αντικολλητικό χαρτί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
-κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, στην ίδια διάμετρο με τη βάση του ταψιού και το εφαρμόζουμε σε αυτή. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, και τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
-αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και με τη βοήθεια του κουταλιού το απλώνουμε στη βάση και το πιέζουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
-βάζουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και αποσύρουμε
-ρίχνουμε το cottage cheese στο πολυμίξερ και το χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα.
-πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και κόβουμε στα 4. Σκορπίζουμε τις φράουλες πάνω στη βάση του μπισκότου και στη συνέχεια απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα του τυριού από πάνω. Τέλος, διακοσμούμε…
                                       
                                                            Καλή διασκέδαση και καλή απόλαυση….


Από το βιβλίο: Θεματικές προσεγγίσεις, Σχέδια εργασίας για το Νηπιαγωγείο
                           Τεύχος 5 Άνοιξη, εκδ, Ελληνικά Γράμματα.
                             Έλλη Ναούμ- Γιούλη Παπαμιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου