Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ... ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΧΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΙΑ!!!



Μπορεί όλοι μας να είμαστε σπίτι γιατί θέλουμε να προστατευτούμε από το Κορονοϊό COVID-19, όμως μπορούμε να μάθουμε στα παιδάκια μας έναν από τους τρόπους που μπορούν να προστατευτούν. Το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης, όχι μόνο για τον Κορονοϊό αλλά για όλα τα μικρόβια, είναι το πλύσιμο των χεριών. Στην παρακάτω διαδικασία μπορεί το παιδί να καταλάβει πως το πλύσιμο των χεριών “διώχνει” τα μικρόβια.


Υλικά:
  • 3 φύλλα Α4
  • Κόλλα
  • Ξυλομπογιές
  • Ψαλίδι

Περιγραφή:
  1. Κόβουμε μια Α4 στην μέση (κρατάμε το άλλο μισό για αργότερα) κι έπειτα παίρνουμε μια δεύτερη και τις κολλάμε μεταξύ τους.. Σχεδιάζουμε εμείς μια βρύση όπως παρακάτω. Σχεδιάζουμε επίσης ένα σαπούνι πάνω από την βρυσούλα μας. Προαιρετικά σχεδιάζουμε έναν Κορονοϊό βάζοντας από πάνω ένα “Χ”.

  1. Στο κάτω μέρος από τις ενωμένες σελίδες δίνουμε στο παιδί να ζωγραφίσει με μπλε ξυλομπογιά μια λιμνούλα από νερό.

  1. Κόβουμε μια λωρίδα από το μισό χαρτί που κρατήσαμε στην αρχή και δίνουμε στο παιδί να το χρωματίσει όλο μπλε. Αυτή η λωρίδα είναι το τρεχούμενο νερό. Βάζουμε κόλλα ΜΟΝΟ στις άκρες της λωρίδας (όχι κόλλα σε όλην την λωρίδα) και κολλάμε από την βρύση μέχρι την λιμνούλα με το νερό.

  1. Σχεδιάζουμε και κόβουμε 2-3 “κορονοϊούς”, όπως μπορούμε, και το παιδί τους χρωματίζει κόκκινους.
  1. Στην συνέχεια σχεδιάζουμε τις παλάμες του παιδιού στο 3ο Α4.

  1. Δίνουμε στο παιδί να βάλει τους κορονοϊούς πάνω στα χεράκια που σχεδιάσαμε. Στην συνέχεια το περνάει από την βρύση που έχουμε σχεδιάσει. Έτσι καταλαβαίνει πως τα χεράκια του είχαν μικρόβια και με το πλύσιμο των χεριών έφυγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου