Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ





 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.
Πηγή: wikipedia

Παρακάτω, θα δείτε και θα ακούσετε ένα πρωτότυπο παραμύθι για έναν μικρό μας φίλο, τον Ιάσονα, ο οποίος με τη φαντασία του δημιούργησε τον πιο υπέροχο, όμορφο, ΜΑΓΙΚΟ σελιδοδείκτη!!!!!


Αφήγηση του παραμυθιού:


Αφηγήσεις άλλων  παραμυθιών:



Για να τιμήσουμε λοιπόν τη μέρα αυτή τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε;; Μα φυσικά, σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα μας βιβλία!!!


Κατασκευή πρώτη: Λουλούδι


Υλικά:
·        Γλωσσοπίεστρα κλασικά ή πολύχρωμα
·        Πολύχρωμα κουμπιά
·        Κόλλα υγρή
·        Τσόχα χρωματιστή
·        Ψαλίδι















Διαδικασία: Χρησιμοποιήστε το πατρόν από το λουλούδι επάνω στην χρωματιστή τσόχα, σχεδιάστε το και κόψτε το με το ψαλίδι. Στη συνέχεια, πάρτε ένα γλωσσοπίεστρο και βάζοντας λίγη υγρή κόλλα στο κέντρο του λουλουδιού από τσόχα που κόψατε, κολλήστε το στη μία άκρη του. Στην άλλη πλευρά του λουλουδιού κολλήστε ένα κουμπί. Διακοσμείστε το γλωσσοπίεστρο κατά μήκος με άλλα κουμπιά ίδιου ή διαφορετικού χρώματος. Και ο σελιδοδείκτης μας είναι έτοιμος!!!!!

Κατασκευή δεύτερη: Σελιδοδείκτες ποντικάκια
 
Υλικά:
·        Χαρτονάκι κομμένο σε λωρίδα
·        Χάρακας
·        Κόλλα υγρή ή στικ
·        Κλωστή μαύρη
·        Χαρτόνι σε διαφορετικό χρώμα
·        Ψαλίδι
·        Ματάκια εμπορίου ή μαρκαδόρο






Διαδικασία: Χρησιμοποιήστε το χάρακα και κόψτε  μια λωρίδα όσο φαρδιά τη θέλετε κατά μήκος ενός χαρτονιού Α4. Από τη μια πλευρά κόψτε τις άκρες ώστε να προκύψει ένα τρίγωνο. Κόψτε δύο μικρά κυκλάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καπάκι της κόλλας για να τα σχεδιάσετε) και κόψτε τη μια τους πλευρά. Κολλήστε τα αντικριστά από τη μεριά που κόψατε το τρίγωνο όπως βλέπετε στη φωτογραφία παραπάνω. Κολλήστε στη συνέχεια τα ματάκια. Εναλλακτικά, ζωγραφίστε ματάκια με μαρκαδόρο. Τέλος, κόψτε μικρά κομματάκια κλωστής και κολλήστε στις δύο άκρες αντίστοιχα για μύτη και ουρά!!
Τα ποντικάκια σας είναι έτοιμα!!!!



Κατασκευή τρίτη: Σελιδοδείκτης – χεράκι – ζωάκι
 

Υλικά:

·     Κίτρινο χαρτόνι
·        Μολύβι
·        Μαύρο μαρκαδόρο
·        Πορτοκαλί τέμπερα ή μαρκαδόρο – ξυλομπογιά
·        Κόλλα υγρή ή στικ
·        Ματάκια
·        Ψαλίδι


 
Διαδικασία: Στο κίτρινο χαρτόνι βάζουμε το χεράκι του παιδιού, το σχεδιάζουμε μέχρι περίπου τον αγκώνα και το κόβουμε. Το παιδί με το δαχτυλάκι του σχηματίζει βουλίτσες κατά μήκος, εναλλακτικά σχηματίζει κυκλάκια με μαρκαδόρο ή ξυλομπογιά σε πορτοκαλί χρώμα. Τέλος, κολλάμε τα ματάκια στο μέρος της παλάμης και με ένα μαύρο μαρκαδόρο  σχεδιάζουμε το στόμα!!! Η καμηλοπάρδαλή μας είναι έτοιμη να προσέχει τη σελίδα μας με τον ψηλό της λαιμό!!!!






                                                                                  Πηγή: https://gr.pinterest.com/pin/560838959826615356/











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου