Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΖΥΜΑΡΟ



Αλμυρό ζυμάρι

Για την ζύμη θα χρειαστείς:
§  2 φλυτζάνια αλεύρι
§  1 φλυτζάνι αλάτι
§  1 φλυτζάνι νερό

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:
- Τέμπερα
- Πινέλο
-Κουπατ πασχαλινά
- Χρυσόσκονη (δεν είναι απαραίτητη)

Εκτέλεση:
Τα ανακατεύετε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά, όσο πιο πολύ το δουλεύετε τόσο πιο ομοιόμορφη και μαλακή θα βγει η ζύμη. Την ανοίγετε με πλάστη και χρησιμοποιείτε  διάφορα κουπατ πασχαλινά που σας αρέσουν. Να θυμηθείτε να φτιάξετε και μια τρύπα για να κρεμάσετε το διακοσμητικό σας. Αφού τα ετοιμάσετε όλα τα βάζετε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας ροδίσουν. Υπολογίζετε  μισή ώρα με 45 λεπτά ώστε να τραβήξει το νερό και να σκληρύνουν τα διακοσμητικά.

Τέλος θα χρειαστείτε τέμπερες και πινέλο για το βάψιμό τους, κλωστή  και αν έχετε χρυσόσκονη μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω.










                                                    Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου