Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ




ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ 9 ΥΛΙΚΑ

·        2  κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
·        1  κιλό φυτίνη
·        2 αυγά
·        2 βανίλιες άρωμα
·        1/2 κιλού ζάχαρη
·        1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
·        1 κ .γ.  κοφτή σόδα
·        1 κ .γ.  μπέικιν
·        2 κ .σ. βούτυρο μαλακό για το τέλος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
2.    Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3.    Προσθέτουμε τα αυγά, τα χτυπάμε και αυτά καλά.
4.    στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας τα.
5.    βάζουμε τις βανίλιες.
6.    μέσα το αλεύρι βάζουμε το μπεικιν και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
7.    Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το αλεύρι και να ζυμώνουμε πολύ καλά. Μην το βάλετε όλο, συνήθως 7-8 κουταλιές σούπας μένουν. Θα αφήσετε την ζύμη να είναι μαλακή. Αφού την ζυμώσετε καλά, στο τέλος βάζετε και τις δυο κουταλιές βούτυρο σοφτ.
8.    Τώρα θέλει δύναμη και καλό ζύμωμα, αυτή είναι η μονή τους δυσκολία, πολύ ζύμωμα!
9.    Βάζετε λαδόκολλα σε ρηχά ταψάκια, όχι αντικολητικα, γιατί θα αρπάξουν από κάτω. Τα πλάθετε σε απλά σχεδία, όχι κοτσίδες, στρογγυλά ή βαρκούλες.
10.Τα αλείφετε από πάνω με λίγο γάλα ή αυγό αραιωμένο με λίγο νερό, τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (εξαρτάται από τον φούρνο μας).


Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου